F.A.Q. motorrijles

Wat kost een vrijblijvende motor rijtest?

De motor proefles bij Motorpoint Dordrecht kost € 85,00 en duurt twee uur. Naar wens kan je ook kiezen voor een 3 uur durende proefles van slechts € 110,00 Voor de rijtest heb je geen theorie certificaat nodig. Bij deze rijtest word er gekeken hoe de feeling is voor het motorrijden, hoeveel motorrijlessen er nodig zijn en wat de kosten van de rijopleiding gaan bedragen. Hierdoor weet je waar je aan toe bent, kan je aangeven voor welke motorrijopleiding je voorkeur uit gaat en wanneer je de examens AVB en AVD kunt doen.

Hoeveel categorieën motorrijbewijs zijn er?

Er zijn drie categorieën van het motorrijbewijs. De categorie A1 (lichte motor tot 125cc en 11kW) kan behaald worden vanaf 18 jaar (rijles met 17). De categorie A2 (middelzware motor tot 35 kW) kan behaald worden indien je 20 jaar of ouder bent of als je 2 jaar hebt gereden met een A1 rijbewijs. Dit laatste, als je al het A1 rijbewijs al hebt noemen we een doorstroom rijexamen waarbij je niet meer alle bijzondere verrichtingen hoeft te doen en je ook geen apart theoriecertificaat hoeft te halen. Indien je 2 jaar hebt gereden met een A2 rijbewijs kan je ook een doorstroom rijexamen volgen voor de A categorie. Dit is het rijexamen voor de zware categorie. Indien je 24 jaar of ouder bent kan je direct de rijopleiding bij Motorpoint Dordrecht volgen voor de zware categorie motorrijbewijs, met onbeperkt vermogen. Dit word dan ook altijd geadviseerd te doen, want na het behalen van je motorrijbewijs mag je alle soorten motoren rijden. Alle kandidaten moeten een apart A categorie theorie certificaat in hun bezit hebben, dit kan men tijdens de rijopleiding behalen mits men in het bezit is van het autorijbewijs. Kandidaten die nog geen autorijbewijs hebben dienen het theoriecertificaat vooraf in het bezit te hebben.

Waar vinden de bijzondere verrichtingen plaats?

De bijzondere verrichtingen krijg je bij Motorpoint Dordrecht op een eigen oefenterrein waar alle bijzondere verrichtingen uitgezet zijn. Hier kan je in je eigen tempo alle oefeningen snel aanleren zonder last te hebben van overig verkeer.

Hoe snel kan ik mijn motor rijbewijs halen bij spoedopleiding Motorpoint Dordrecht?

Of je nu woont in de omgeving van Barendrecht, Dordrecht, Giessendam, Gorinchem, Hardinxveld, Maasdam, Papendrecht, Ridderkerk, Sliedrecht, Sterrenburg, Strijen, Werkendam, Woudrichem en Zwijndrecht, het is mogelijk om deel 1 AVB al in twee dagen te halen en deel 2 AVD ook in twee dagen af te ronden, dit is echter afhankelijk van de persoonlijke aanleg en feeling voor het motorrijden. De examens sluiten altijd aan op de motorrijlessen. Snel je motorrijbewijs halen in Brabant kan dus bij Motorpoint Dordrecht al in 4 dagen! Hiernaast kun je ook bij Motorpoint Dordrecht een spoedcursus motor rijlessen volgen in 10 dagen, of zelfs in een spoedopleiding motor rijbewijs in een periode van 2 tot 8 weken. Dit is uiteraard afhankelijk waar jezelf voor kiest.

Wat kost een losse motor rijles?

De prijs van een losse motorrijles van 60 minuten bedraagt € 40,00 echter is het nemen van een lessenpakket € 50,00 voordeliger.

Hoe haal ik mijn theoriecertificaat voor de motor?

Motorrijbewijspoint Dordrecht biedt al haar cursisten in Brabant een unieke theorie cursus aan, waarbij je in je eigen tempo theorie lessen kunt volgen en theorie examens kunt oefenen met alle gestelde motor examenvragen, dit aan de hand van hele duidelijke C.B.R. gerichte situaties. Je dient in het bezit te zijn van het theorie certificaat A als je op het praktijkexamen AVD gaat mits je al in het bezit bent van het autorijbewijs. Het is verstandig om tijdens de rijlessen direct te starten met studeren en het certificaat te halen. Je kan dan immers de theoretische kennis makkelijker in de praktijk toepassen waardoor je praktijk situaties sneller kunt beoordelen en oplossen. Hierdoor heb je uiteindelijk minder motorrijlessen nodig en kun je meer geld besparen, sneller afrijden en waardoor de slagingskans met circa 85% de eerste keer veel groter is!

Je kunt als cursist aangeven of je direct wenst gebruik te maken van deze degelijke cursus met examengarantie. De kosten van de complete theoriecursus bestaande uit een studieboek, alle gestelde examenvragen, theorie-examen A en met examengarantie bedraagt slechts € 99,00 Slaag je de eerste keer voor je theorie examen met 50 vragen goed beantwoord ontvang je € 100,00 als bonus retour!

Wat kost bij Motorpoint Dordrecht een complete motor rijopleiding?

Afhankelijk van jouw rijervaring kun je bij Motorrijbewijspoint Dordrecht reeds een motor spoedopleiding motorrijbewijs A volgen in Brabant inclusief 10 rijlessen en de beide rijexamens AVB en AVD vanaf € 750,00. Na afloop van de rijtest weet je dus precies wat de complete motor rijopleiding kost en waar je aan toe bent. Zo voorkom je verrassingen achteraf. De betaling kan in termijnen geschieden per bank of contant. Let op; Start je met 2 personen bij Motorpoint Dordrecht ontvang je nog eens € 50,00 extra korting naast het al voordelig geprijsde rijlespakket!

Kan ik meteen van start met de motorrijlessen?

Ja, je kunt bij Motorpoint Dordrecht direct bij ons van start met een vrijblijvende proefles.

Kan ik zelf bepalen wanneer ik motorrijlessen krijg van mijn vaste instructeur?

Ja, de lesuren bij spoedopleiding Motorrijbewijspoint Dordrecht worden in goed overleg ingepland, je kunt dus motorrijles nemen wanneer het jouw het beste uitkomt. Het is ook belangrijk om je rijopleiding te volgen bij een vaste ervaren instructeur waarbij jij je op je gemak voelt en die jou zo goed mogelijk voorbereid voor de beide rij examens AVB en AVD.

Van waar kan ik de motor spoedrijlessen volgen?

Indien je bij Motorpoint Dordrecht je motorrijbewijs heel snel in 4 dagen, in maximaal 10 dagen of 2 tot 8 weken wenst te halen kan je van overal vanuit Brabant het beste de motorrijlessen volgen bij onze deskundige motorrijschool. De spoed motorrijles in Dordrecht krijg je uitsluitend van een ervaren en deskundig rijinstructeur die je snel helpt aan het motorrijbewijs en je volgt met een volgmotor. Dat bewijst tenslotte het hoge slagingspercentage van circa 85%.

Moet ik de motorspullen al zelf vooraf aanschaffen?

Nee, je kunt bij Motorpoint Dordrecht gratis gebruik maken van alle maten helmen, jassen en (regen-)broeken. Je dient wel zelf te zorgen voor schoenen met enkelbescherming en bij voorkeur eigen handschoenen. We hebben ook speciale helmmutsjes voor als je een leenhelm wilt gebruiken.

Op welke motoren kan ik de rijlessen volgen?

De motorrijlessen die je bij Motorpoint Dordrecht kunt nemen worden gegeven op jonge motoren voor de categorie A, A2 en A1 die in goede staat van onderhoud zijn. Zo kan je motorrijles volgen op een Yamaha XJ6, een Honda CBF 500 of een KTM Duke 125, alle motoren zijn voorzien van ABS. Alle lesmotoren zijn erg wendbaar en handig in gebruik met de bijzondere verrichtingen. Tevens zijn ook enkele motoren geschikt voor grote langere mensen en ook zijn enkele motoren verlaagd voor de kleine personen vanaf 1.52 mtr.

Wat heb ik nodig als ik praktijk examen AVB en AVD ga doen?

Bij het AVB examen dien je een geldig rijbewijs te overleggen, of als je niet in het bezit bent van een auto rijbewijs, het theorie certificaat samen met een geldige legitimatie. Verder dien je bij het AVD examen naast het auto rijbewijs of legitimatie bewijs ook over een geldig theorie certificaat te beschikken, deze is 1,5 jaar geldig. Je kunt reeds spoed motorrijlessen voordelig nemen bij Motorrijbewijspoint Dordrecht als je 17 jaar bent, en vanaf 18 jaar deelnemen aan de beide praktijkexamens AVB en AVD.

Ik heb al rijervaring via een andere rijschool, kan ik toch voor een spoedcursus motorrijbewijs in Dordrecht terecht?

Ja, Motorpoint Dordrecht biedt motor rijopleidingen aan voor zowel beginnende als meer ervaren leerlingen. Dankzij de rijtest weet je direct waar je aan toe bent en stap je altijd in op je eigen niveau en kun je het aantal lessen versneld nemen welke je nog nodig hebt en word er een rijlespakket op maat voor je samengesteld.